Vittorio82 Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Dopiero zaczynam swoją przygodę z roślinkami owadożernymi. Na początek kupiłem 3 egzemplarze. Jeśli pomyliłem się w rozpoznaniu gatunku to poprawiajcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Ładne roslinki Moge sie myslć ale wydaje mi sie ze ten Capensis to nie jest "alba" chodz moge sie mylić M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciowy Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 moze to byc 'alba' bo pod wplywem swiatla one tez delikatnie wybariwja sie na rozowo zadko ale sie zdaza.. moj np pod slonce jak sie patrzy to jest rozowy ale na tle normalnym to jest bialy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Dzbanecznik to Ventrata- alaty raczej nie dostaniesz w żadnej kwiaciarni Ładne roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Zalążki są w porządku, dzbanecznik to N. x Ventrata. Bywa, że capensis 'alba' się lekko wybarwi, ale równie dobrze może być to niewybarwiony typical Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vittorio82 Napisano 5 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2007 Czyli te małe zalążki zawsze tak wyglądają - brązowe, pokryte jakby zamszem ? Czy masz u siebie ventrate i było podobnie z Twoimi młodymi dzbaneczkami? Dzięki za pomoc! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 5 Czerwca 2007 Share Napisano 5 Czerwca 2007 Tak, zawsze tak wyglądają, nie tylko u Ventraty, ale u wszystkich innych też, tylko kolor się różni Tu masz moje zdjęcia zalążków w drugim poście http://nepenti.pl/forumpl/Nowe-Dzbanki-t4864.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcio Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Bardzo ladne roslinki. Widac, ze zdrowe Najbardziej podoba mi sie twoj dzbanecznik A mucha moim zdaniem sie odkleila i poleciala w swiat lub skonsumowala ja mucholowka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Sądze ,że alba nie złapała muchy i się wnerwiłeś obklejoną muchę dałeś muchołówce. Gdyż ja osobiście tak byum zrobił. Świetne roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcio Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Prawie robi wielka roznice. A co do pulapki to jezeli zczernieje caly lisc wraz z 'lapka' to wtedy odetnij go jak najblizej stozka wzrostu. Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Ja zazwyczaj obcinam tylko pułapkę. Taki liść bez pułapki potrafi jeszcze przeprowadzać fotosyntezę, no chyba ze zacznie gnić wtedy usuwam cały. Najlepszy jest skalpel 15 albo malutki nożyk do tapet. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vittorio82 Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2007 Dzięki za porady... już po bólu... usunąłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Moje przewidywanie trochę nawala Wrzuć swojego pięknego capensisa do konkursu mojego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Bardzo ładne rośliny, zdrowe i zadbane. Szczególnie do gustu przypadła mi muchołówka, czekam na więcej fotek. To zdjęcie jest bardzo fajne: http://nepenti.pl/forumpl/index.php?act=at...ost&id=1602 Co to jest to szare na sczerniałej pułapce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vittorio82 Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Bardzo ładne rośliny, zdrowe i zadbane. Szczególnie do gustu przypadła mi muchołówka, czekam na więcej fotek. To zdjęcie jest bardzo fajne: http://nepenti.pl/forumpl/index.php?act=at...ost&id=1602 Co to jest to szare na sczerniałej pułapce? Dzięki za miłe słowa. Pułapkę już odciąłem. A czym było to szare...? Sam nie wiem. Może pleśń? Pozdrawiam Wiktor A oto i kolejne fotki moich roślinek. Nowe cztery pułapki muchołówki: Rosiczce rośnie kwiatek: Nowe dzbanki: No i się złapała Więcej na: www.brykacz.grono.net Pozdrawiam Edytowane 6 Października 2007 przez Vittorio82 Przypominam o przycisku edycja ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi